Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα ετοιμάζεται για αποστολή στην σεισμόπληκτη Τουρκία, προς ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων της μονάδας των 21 στελεχών της 1ης ΕΜΑΚ.
Ήδη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα πενταμελές κλιμάκιο στελεχών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με τον σκύλο της Κυνοφιλικής Ομάδας Ερευνας και Διάσωσης «Τζόρνταν», με τον συνοδό του Παναγιώτη Φωκά.
Σημαντική είναι ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα πανστρατιάς αγάπης και συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που απηύθυναν εδώ και δύο ημέρες, σχεδόν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν των καταστρεπτικών και φονικών σεισμών, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος.
Ήδη στους ναούς της επικράτειας της Μητροπόλεως έχουν αρχίσει και πηγαίνουν συμπολίτες ιατρικά είδη, φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας και κουβέρτες που θα σταλούν στους δοκιμαζόμενους λαούς της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας όπου υφίσταται το ιστορικό Πατριαρχείο Αντιοχείας που χτυπήθηκαν ανελέητα από τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς.
Ετοιμάζεται για την Τουρκία και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας
