ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε» εν μέσω δύσκολων οικογενειακών… καταστάσεων, στα Παλαιά Σφαγεία - ΦΩΤΟ

Εύθραυστες οικογενειακές σχέσεις που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ισορροπίες που στον απλό παρατηρητή φαντάζουν ιδανικές,  παθογένειες που υπάρχουν μέσα στις οικογένειες και ευρύτερα αυτών οι οποίες  δυσκολεύουν την επικοινωνία και την ανάγκη για μια επιθυμητή ηρεμία και πληρότητα, αναδείχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 1η Ιουλίου στη σκηνή των Παλαιών Σφαγείων, όπου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου το Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού – Παράδοσης και η θεατρική του ομάδα συν-δραση, παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε».

Οι φίλοι του θεάτρου παρακολούθησαν μία σπονδυλωτή κωμωδία που περιλαμβάνει ένα πλέγμα σχέσεων αίματος, στο οποίο κυριάρχησαν οι  φιλοδοξίες και οι εγωισμοί και διατηρείται στο διηνεκές η αδυναμία ακόμα και στην απλή επικοινωνία και συνεύρεση.

 Οι ανατροπές κατά τη διάρκεια του έργου τόνισαν τη σχετικότητα των εννοιών ‘καλό ’ και ‘κακό’, ΄άσχημο’ και ‘όμορφο’, ‘σωστό’ και ‘λάθος’. Χαμόγελα και εκρήξεις θυμού την ίδια στιγμή. Αισιοδοξία και απογοήτευση. Ένα κολλάζ συναισθημάτων, που έχει ζήσει ο καθένας. Συναισθήματα, που κλείνουν το μάτι σε μια «λογική» που παραμονεύει σίγουρη για τον εαυτό της. Και κάπου εκεί προέκυψε και… μια ληστεία.

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τη μουσική επιμέλεια υπέγραψε Νώντας Φωκάς.

Η ενδυματική  επιμέλεια (κοστούμια, φορεσιές) τα αξεσουάρ ήταν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Αχαϊκό Εργαστήρι. Μακιγιάζ Ευαγγελία Μπακαλάρου.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης): Αλεξόπουλος Γιάννης, Λίλα Χρυσανθακοπούλου, Κωνσταντίνα Πετρούτσου, Βασίλης Ψυχογυιός,Φωτεινή Αγγελοπούλου, Γιώργος Δεγλές, Βαγγέλης Αρμόνης, Κώστας Καζαμαριώτης,Σπυρος Παπαιωαννου και Νώντας Φωκάς.

Προλόγισε η Δημοτική Σύμβουλος, μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής, διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής Αθηνά Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου. Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και από την επιτροπή Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου ο Κώστας Τζουραμάνης.

 

 

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αδιανόητο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε σε χωριό του Πύργου Ηλείας, όπου ένας 59χρονος άνδρας, έπειτα από καβγά που είχε με την πρώην σύντροφό του, την πέταξε μαζί . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων επιχειρή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:  Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ο πατραϊκός λαός και οι φορείς του, έχουν έγκαιρα καταγγείλει την εκχώρηση εκ μέρους της Κυβέρνησ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας τού Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, χαιρετίζει τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία και ζητά από τις ηγεσίες των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, για το «409»  πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή τα δημοσιεύματα για πιθανή αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου του «409» Στρατιωτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο κ. Έζρα Φρίντμαν, Επικεφαλής  του «Dubai International Chamber», που καλύπτει τις αγορές Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και των Βαλκανίων, καθώς και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΚΕΔΗΠ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ:   Με μεγάλη λύπη η καρναβαλική κοινότητα χαιρετά έναν άνθρωπο απόλυτα συνδεδεμένο με το πνεύμα και τη ζωή του Πατρινού Καρναβα
Image
Image

Search