Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΔΕ στηρίζει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» , που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, επιστρέφει με την τρίτη του εκδοχή με θέμα «Το γυναικείο βλέμμα» στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου και στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Μετά από 2 διοργανώσεις κατά τις οποίες το Αίγιο μπήκε στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, το φετινό φεστιβάλ μεγαλώνει και συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Για πρώτη χρονιά, δημιουργοί που συμμετέχουν στα Διαγωνιστικά Προγράμματα θα βρεθούν στο Αίγιο και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε Q&A συναντήσεις.

Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές είχαν και φέτος δύσκολο έργο όσον αφορά την αξιολόγηση των ταινιών. Στις καλύτερες ταινίες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ για τα διεθνή προγράμματα και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Η συνεργασία με θεσμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το WIFT GR, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζεται, ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Γενική Γραμματέας, Ζέφη Δημαδάμα θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΟΚΛΕ.

Η τελετή έναρξης, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, θα κορυφωθεί με τη συναυλία του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά και σπουδαίοι καλεσμένοι θα δώσουν το παρόν στο φεστιβάλ, που φέτος θα τιμήσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Εύα Νάθενα, ενώ στην τελετή λήξης, την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν.

Στην τελετή έναρξης, ο Φοίβος Δεληβοριάς  παρουσιάζει τη νέα του παράσταση, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενθουσιώδεις κριτικές και αλλεπάλληλα sold out.

Οι βραδινές προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος πραγματοποιούνται στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 21:00.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το όραμα της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 χρόνια παραμένει κάτι παραπάνω από ζωντανο για την εθνική Γερμανίας. Η οικοδέσποινα του Euro 2024 σήκωσε με χαρακτηριστι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εθνική Ιταλίας ταξίδεψε στα γήπεδα της Γερμανίας με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του Euro 2020, όμως προσ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελβετία είναι η πρώτη φιναλίστ στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν ανώτερο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του Πανελληνί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Ναυάγιο της Επανομής το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), ένας 33χρονος.;Όπως αναφέρει ο ANT1, για τη δυσχερή θέση που βρισκόταν ο αλλοδαπός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στην Κάτω Αχαΐα στον Πολυχώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές της παιδικής π
Image
Image

Search