Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το κυλικείο του νέου Δημαρχείου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Σχόλιο Δημοτικής Αρχής για τη «διεκδίκηση» εκ μέρους της κας. Χριστίνας Μπίκου του κυλικείου στο νέο Δημαρχείο

Η κα. Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, «θυμίζει» δήθεν στο Δήμαρχο, ότι στην πόλη υπάρχουν οι ψυχικά πάσχοντες, υπενθύμιση που τη συνδέει με την παραχώρηση του κυλικείου του Δημαρχείου για διαχείριση στο ΣΟΨΥ.

Μάλλον δεν βγήκαν τα απαραίτητα συμπεράσματα απ’ το κλείσιμο του καφέ «Γέφυρες», για το οποίο φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι πατρινοί για έλλειψη στήριξης, γιατί δεν προτιμούσαν τις «Γέφυρες» σε σχέση με άλλες καφετέριες!

Δεν κατάλαβε ούτε τότε η κα. Μπίκου, ότι η εργασία και η προστασία των ψυχικά πασχόντων δεν μπορεί να αφήνεται στους νόμους της αγοράς, στο άνοιγμα καφέ και κυλικείων και ότι χρειάζεται ολόπλευρη στήριξη από το κράτος, εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, που είναι βασικό στοιχείο της κοινωνικής ένταξης των πασχόντων.

Της υπενθυμίζουμε, λοιπόν, με τη σειρά μας, ότι ο αγώνας για πρόληψη, θεραπεία, εργασία, κοινωνική ένταξη, ολόπλευρη στήριξη των ψυχικά πασχόντων, δεν μπορεί να στηρίζεται σε ΜΚΟ και ΚοινΣΕΠ, ούτε στην επιχειρηματική δραστηριότητα –ακόμα και όταν αυτή βαφτίζεται «κοινωνική».

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ενιαίου δικτύου δομών ψυχικής υγείας, κεντρικά σχεδιασμένου, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και απαλλαγμένου από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί με άξονα τις λαϊκές ανάγκες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη την Κυριακή (23/6). Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην παραλία του Ζούμπερι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ προκαλεί άλλη μία σοβαρή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στα Φιλιατρά, με 46χρονο να χτυπά τη σύζυγό του με σιδερένιο λοστό. Με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (23.6.2024) στην Ηγουμενίτσα με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του και ακόμα ένας να τραυματιστεί. Σύμφωνα με το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τρίτο 24ωρο στις φυλακές Κορυδαλλού έκλεισε ο Απόστολος Λύτρας. Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο γνωστός δικηγόρος με γραπτή του δήλωση ζητά την προστασία της οικογένειά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, μέσα από ανακοίνωση του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ενημερώνουμε ότι τα εμπορι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Από την Τρίτη 25 Ιουνίου οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων θα γεμίσουν από χαρούμενες παιδικές φωνές, χαρές και χαμόγελα. Είν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Φωτεινό Αστέρι έδωσε το δικό του φως ελπίδας και αισιοδοξίας, μέσαστα αποκαΐδια στην δοκιμαζόμενο Δήμο Ερυμάνθου. Σημερα 23/6/24 Κυριακή 2 αυτοκίνητα με εθελοντές από Το Φωτεινό Αστέριμεταφέραμε ε
Image
Image

Search