Με λαμπρότητα εορτάσθη η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Επίσης ο Σύλλογος των εν Πάτραις Οδοντιάτρων, εόρτασε εκ μεταφοράς, τον Προστάτη τους, Άγιο Αντύπα, επειδή η μνήμη του συνέπεσε προ του Πάσχα.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανεφέρθη "στους Κηδευτάς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στις Αγίες Μυροφόρες γυναίκες και έκαμε λόγο για το θάρρος και την τόλμη, όλων αυτών των Αγίων, οι οποίοι έθεσαν πάνω και από αυτήν την ζωή τους ακόμη, την αγάπη τους για τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Λυτρωτή μας και ξεπέρασαν όλους τους φόβους και τις δειλίες, καταλιπόντες σε μας πρότυπα θάρρους, τόλμης και θυσίας, προκειμένου να ομολογούμε την πίστη μας στον Σωτήρα του κόσμου. Μάλιστα στην εποχή μας, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, την οποία χαρακτηρίζει η αδιαφορία για τα πνευματικά, η δειλία και η ατολμία.
Όμως οι καιροί απαιτούν τόλμη και θάρρος, για να αποδείξουμε στην σύγχρονη κοινωνία, ότι το Ευαγγέλιο, δεν είναι απλώς θεωρία, αλλά αυθεντικός τρόπος ζωής και κοινωνίας με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Χρειάζεται τόλμη και θάρρος, προκειμένου να υπερασπιστούμε την Αλήθεια και το χριστιανικό ήθος, μάλιστα σε καιρούς, που κυριαρχεί το ψεύδος, η ανηθικότητα και η αμαρτία κυκλοφορεί χωρίς ντροπή, καταχειροκροτούμενη από τους πολλούς".
