Μια ξεχωριστή εκδήλωση από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», ενώ συγκίνησε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ., καθηγητής Θεόδωρος Μαλλιάς
Μια σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αφιερωμένη στον ιερό αγώνα και στη συμβολή του ποιητή Κωστή Παλαμά στην Ανάσταση του Γένους μας και στην αναβίωση των Ολυμπιακών ιδεωδών, στην καρδιά του Ελληνισμού, στο Σταθάκειο Κέντρο Πολιτισμού στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Η παρουσίαση του καθηγητή Μαλλιά υπήρξε ιδιαίτερα μεστή και επιμορφωτική, συνοδευόμενη από διαφάνειες, αφηγήσεις και φωτογραφικό υλικό. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του Πρέσβη και του Προξένου, καθώς και πλήθους προσωπικοτήτων της Ομογένειας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το Ολυμπιακό έργο του Κωστή Παλαμά, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του συνεισφορά στον ελληνικό πολιτισμό και την εθνική μας ταυτότητα.
Η εκδήλωση ήταν άκρως επίκαιρη, καθώς ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει την 204η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η γνώση και η τιμή προς τους ήρωες και τους πνευματικούς ηγέτες του έθνους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής κληρονομιάς.
