Παστός μπακαλιάρος με αγγινάρες ντοματούλα και μυρωδικά στη λαδόκολλα

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 4 κεφάλια αγγινάρας καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 12 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • φρέσκο θυμάρι
  • χοντροκομμένο φρέσκο πιπέρι
  • 4 λαδόκολλες + 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο = σαν πακετάκι

Για το φινίρισμα

  • 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Τρόπος παρασκευής

  • Τινάζουμε τον μπακαλιάρο για να φύγει το πολύ αλάτι
  • Ξαλμυρίζουμε  τον μπακαλιάρο στο νερό για 24 ώρες, αλλάζοντας τουλάχιστον 4 φορές το νερό.
  • Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C.
  • Κόβουμε το μπακαλιάρο σε 4 μερίδες.

«Σε κάθε πακετάκι» που δημιουργούμε με το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα βάζουμε δυο φέτες ντοματούλα και από πάνω ένα κομμάτι μπακαλιάρο. Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι.

  • Βάζουμε μια αγγινάρα δίπλα από τον μπακαλιάρο.
  • Πασπαλίζουμε με θυμάρι, περιχύνουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μισό λεμόνι.
  • Τέλος ρίχνουμε ¾ του ποτηριού νερό.
  • Κλείνουμε καλά το κάθε πακετάκι και το βάζουμε σε ταψί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές ακόμα αφού κάθε πακετάκια αντιστοιχεί σε ένα άτομο.

  • Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα.
  • Ανοίγουμε προσεκτικά το κάθε πακετάκι γιατί βγαίνει καυτός αχνός.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα.