Αναφορά Παυλόπουλου στο κατοχικό δάνειο και στις αποζημιώσεις, υποδεχόμενος την Μέρκελ

Δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σήμερα το πρωί η καγκελάριος της Γερμανίας, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά και στο κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. "Πρέπει να λυθούν οι διαφορές" είπε.

"Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη συγκυρία, τις ευρωεκλογές", σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων τόνισε επίσης:

"Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο Βερολίνο. Την κρατάω στη μνήμη μου γιατί συνέβη κάτι που είναι σημαντικό: διαλύθηκαν παρανοήσεις για την ήδη αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Έκτοτε αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε, με θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν ήταν δικά μας.

Η Γερμανία κι εσεις στηρίξατε την Ελλάδα στην προσπάθεια για έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό για τη Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας προφίλ, την ηγετική σας φυσιογνωμία. Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της.

Νωρίτερα η κα Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη. Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη και η συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοστάκη, που θα γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ, αφού επισκεφτεί τη Γερμανική σχολή στο Μαρούσι και δειπνήσει με επιχειρηματίες, θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30 το μεσημέρι. Αυτή ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και η τελευταία της ως καγκελάριος της Γερμανίας.