Ιδού η βίλα Πελετίδη που αποκόπτει την παραλία Αραχωβιτίκων! Σάλος από την αποκάλυψη του Achaia News.gr

 

"Έπεσε" το internet από την αποκάλυψη του Achaia News.gr ότι μία  από τις βίλες αυτές που κλείνουν την πρόσβαση στην παραλία των Αραχωβιτίκων, ανήκει στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη!
Την αποκάλυψη του Achaia News.gr επιβεβαίωσαν ήδη με δημόσιες δηλώσεις τους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Γκοτσόπουλος και Θεόδωρος Ξυλιάς, ενώ παρά τον σάλο, ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος Πατρέων, τηρεί …σιγή ασυρμάτου!

 


Πάντως εφόσον αυτή η καταγγελία ισχύει, θα είναι πράγματι κάτι εξωφρενικό: Ο Δήμαρχος Πατρέων να αποκλείει με την βίλα του την πρόσβαση των δημοτών του, στην παραλία των Αραχωβιτίκων!


Μία βίλα που όπως δείχνει το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος Πατρέων αγόρασε και δεν έχτισε, άρα όταν την αγόραζε γνώριζε και έβλεπε, το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στην παραλία!


Ως γνωστόν, η κατάσταση στα Αραχωβίτικα, είναι δραματική και άκρως επικίνδυνη: Δεν υπάρχουν δίοδοι που να οδηγούν στη θάλασσα, αφού όποιος επιχειρήσει να φθάσει στην παραλία θα πέσει πάνω σε μάντρες, σπίτια και συρματοπλέγματα!

Πολλοί είναι εκείνοι, που θεωρούν, ότι η παραλία των Αραχωβιτίκων παραπέμπει στο φονικό Μάτι της Ανατολικής Αττικής, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για την εκκένωση της περιοχής σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Achaia News.gr σε μια ακτίνα 1.5 περίπου χιλιόμετρου στα Αραχωβίτικα, η πρόσβαση στη θάλασσα, έστω και πεζή, έχει αποκλειστεί από βίλες!

Η ΒΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΛΕΤΙΔΗ;


Μια από αυτές τις εξοχικές κατοικίες (που μάλιστα διαθέτει και πισίνα;) φέρεται να ανήκει στον κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας. Ίσως τελικά, αυτός να είναι ο λόγος, που ο κ. Πελετίδης αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πάνω στο θέμα της άναρχης δόμηση της πρόσβασης και ασφάλειας των πολιτών.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς από την «Νέα Πόλη» είχε ζητήσει με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για τη διάβρωση των ακτών, από το Ρίον μέχρι την Ροδοδάφνη.

Η μελέτη αυτή, ζητήθηκε από τον κ. Ξυλιά, να περιλαμβάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διαφυλαχθεί η ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου στην θάλασσα, σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Δήμου Πατρέων.
Ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε σχετικά, ότι όλα αυτά είναι κυβερνητικός αποπροσανατολισμός και προτίμησε να ρίξει τις ευθύνες στην Κυβέρνηση, αρνούμενος έτσι να ασχοληθεί και με τις ενδεχόμενες ευθύνες των ιδιωτών που έχουν αποκλείσει ή καταχραστεί δημόσιες παραλίες.

Όπως καταδεικνύει το ρεπορτάζ του Achaia News.gr σε  απόσταση περίπου 1.5 χιλιομέτρου, μόλις δύο κάθετες οδοί υπάρχουν για να οδηγούν στην παραλία, ενώ όλο το υπόλοιπο τμήμα είναι αποκλεισμένο από σπίτια και βίλες!
Τα εξοχικά φθάνουν μέχρι την θάλασσα, κάτι που έχει προκαλέσει επώνυμες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές εδώ και πολλά χρόνια.
Μάλιστα κάποιες καταγγελίες, κάνουν λόγο για καταπάτηση του αιγιαλού και της θάλασσας.