Ο Πατρινός Αριστείδης Ανδρικόπουλος νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ

O Πατρινός μέχρι πρότινος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την καρατόμηση του μέχρι χθες αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, αλλά και του μέχρι πρότινος αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερεζούδη, δύο  εικοσιτετράωρα μετά την παραίτηση Τόσκα.

Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Οι δύο πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας φέρεται να είχαν ενημερωθεί πριν από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να κριθεί και η τύχη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., γεννήθηκε στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας, το έτος 1960. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.
Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.
Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.
Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).
Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ με πιο πιθανή ώρα στις 17:00 το απόγευμα για αλλαγή ηγεσίας σε αστυνομία και πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα αναμένεται να αντικαταστήσει ο νυν υπαρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστος ο διάδοχος του Σωτήρη Τερζούδη χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τον αντικαταστήσει ο υπαρχηγός Υποστήριξης Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο αποκεφαλισμός του Νίκου Τόσκα από τον Αλέξη Τσίπρα 11 μέρες μετά την εθνική τραγωδία που έγινε στην Ανατολική Αττική, ανοίγει τον δρόμο και για νέες εκκαθαρίσεις όλων εκείνων που έπαιξαν τον δικό τους μοιραίο ρόλο στην καταστροφή.

Σύμφωνα πληροφορίες του europost.gr ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει τις παραιτήσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Σωτήρη Τερζούδη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστρατήγου Κ. Τσουβάλα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ωριμάσει η άποψη ότι πρέπει να φύγουν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην συνέντευξη που έγινε ένα 24ωρο μετά την καταστροφή, πλην του υπ. Επικρατείας κ. Τζανακόπουλου, γιατί, τόσο οι χειρισμοί που έκαναν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, όσο και οι δηλώσεις που έκαναν στην συνέντευξη, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Ήδη μαζί με τον κ. Νίκο Τόσκα μαζεύει τα πράγματά του και ο Γ.Γ. Πολιτική Προστασίας Γιαννης Καπάκης. Ο κ. Καπάκης, παρόλο που προέρχεται από τον Πυροσβεστικό Σώμα, έδωσε ρεσιτάλ ανικανότητας και ανευθυνότητας στα τραγικά γεγονότα.

Και αυτά όλα, ενώ λίγες εβδομάδες πριν εκδηλωθούν οι πυρκαγιές, οι κκ. Τόσκας και Καπάκης είχαν καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι «Φέτος η προετοιμασία είναι πολύ καλύτερη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών!». Το πόσο, βεβαίως, καλή ήταν η προετοιμασία το είδαμε όλοι στη συνέχεια!..

Πηγή: europost.gr