Έμπολα: Ξεπέρασαν τις 7.000 οι νεκροί από τον ιό

Ξεπέρασαν τις 7.000 οι νεκροί από τον ιό του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, με τον ακριβή αριθμό να ανέρχεται σε 7.373 νεκρούς. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 19.031, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από τον προηγούμενο απολογισμό, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 17 Δεκεμβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη 500 άνθρωποι.

Στη Σιέρα Λεόνε καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, 8.759, έναντι 7.819 στη Λιβερία. Όμως ο απολογισμός των θανάτων στη Σιέρα Λεόνε, 2.477, είναι κατά πολύ μικρότερος εκείνου στη Λιβερία, 3.346, κάνοντας μερικούς εμπειρογνώμονες να αμφισβητούν την αξιοπιστία των στοιχείων της Φριτάουν.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για τον περιορισμό της επιδημίας στην πλέον πληγείσα χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι περιορίζονται τα ταξίδια μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Δυτική Περιοχή" και ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα ελέγχονται αυστηρά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα.