Δεν είναι το κάπνισμα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία μας...

Οι άνθρωποι έχουμε συχνά κακές συνήθειες στη ζωή μας. Όσο υγιείς κι αν θέλουμε να είμαστε, πολλές φορές δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Αντίθετα, επιβαρύνουμε την υγεία μας. Μία μεγάλη και κακή συνήθεια των ανθρώπων είναι το κάπνισμα. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και να αποβεί μοιραίο. Ολόκληρες καμπάνιες έχουν γίνει ώστε να περιοριστεί το κάπνισμα, που μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των καπνιστών και των γύρω τους.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται υπάρχει κάτι που είναι πολύ χειρότερο για την υγεία μας και εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους.

Ερευνητές βρήκαν ότι το 1/5 των θανάτων οφείλεται στην κακή διατροφή.

Συγκεκριμένα, ο ανθυγιεινός τρόπος διατροφής συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο και τον διαβήτη.

Η έρευνα βρήκε ότι το 2017, η κακή δίαιτα ήταν υπεύθυνη για 11 εκατομμύρια θανάτους ή αλλιώς το 22% των θανάτων.

Σύμφωνα με την μελέτη, η χαμηλή πρόσληψη προϊόντων ολικής άλεσης και φρούτων και η υψηλή κατανάλωση νατρίου, που βρίσκεται στο αλάτι, συνδέεται με πάνω από τους μισούς θανάτους που έχουν σχέση με την διατροφή.

Οι υπόλοιποι αποδίδονταν στην μεγάλη κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ζαχαρούχων ποτών και άλλων ανθυγιεινών τροφών που περιέχουν «κακά» λιπαρά οξέα.

Η πλειοψηφία των θανάτων που συνδέονται με τη διατροφή ήταν λόγω της καρδιαγγειακής νόσου, ενώ στη συνέχεια έρχεται ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.

Η κακή δίαιτα προκαλεί ακόμη πρόβλημα στην κινητικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το κάπνισμα συνδέεται με 8 εκατομμύρια θανάτους.

Σύμφωνα με τον δρ. Ashkan Afshin, επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: «Η κακή διατροφή είναι επίσης ένας πιθανός δολοφόνος. Είμαστε ό,τι τρώμε και οι κίνδυνοι επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και στάτους».

«Τονίζουμε την σημασία της χαμηλής κατανάλωσης υγιεινών τροφών σε σύγκριση με την μεγαλύτερη των ανθυγιεινών».

Το να συγκεντρωθούμε στην προώθηση της σωστής διατροφής έχει θετικότερο αποτέλεσμα από ότι να επικεντρωνόμαστε στις ανθυγιεινές τροφές.

Οι διατροφές που συνδέονται με τον θάνατο είναι υψηλές σε νάτριο και χαμηλές σε ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και λιπαρά οξέα Ω3, καταλήγει η έρευνα.