Τι είναι πραγματικά η κυτταρίτιδα: Η σοκαριστική αλήθεια

Η κυτταρίτιδα έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως «η κατάρα των γυναικών» γιατί πολύ απλά σχεδόν όλες έχουν στο δέρμα τους είτε λίγο είτε πολύ αυτή την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Και δυστυχώς, πάρα πολλές έχουν ουκ ολίγες φορές πετάξει τα λεφτά τους σε εντελώς αναποτελεσματικές θεραπείες και άχρηστα προϊόντα. Και αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τον ειδικό στη ανατομία του γυναικείου κορμιού, τον γυμναστή Τζόι Άτλας, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν είτε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα, είτε την αιτία που την προκαλεί, είτε και τα δύο.

Η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς, η κυτταρίτιδα προκαλείται από μυική ατροφία, μια κατάσταση η οποία συμβαίνει όταν το στρώμα του μυός γίνεται αδυνατίζει τόσο που πολλές φορές είναι απροσδιόριστο και διαχωρίζεται από το δέρμα, κάνοντας το θέαμα αποκρουστικό και κάνοντας ορατά τα μέρη όπου έχει συγκεντρωθεί το λίπος.

Ετσι, όλα τα σφουγγάρια και οι συσκευές που πωλούνται και υπόσχονται είτε τη μείωση είτε την εξάλειψη της κυτταρίτιδας στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα και σχετίζονται με την περιποίηση του δέρματος και όχι με το λίπος, τότε είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι ότι το προϊόν και η θεραπεία που θα επιλέξουν πρέπει να σχετίζεται με τους μύες κάτω από το δέρμα και όχι με το δέρμα.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κυτταρίτιδα δεν έχει καμία σχέση με τα παραπανίσια κιλά. Ακόμη και η πιο αδύνατη κοπέλα μπορεί να εμφανίσει τον φλοιό πορτοκαλιού.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής της. Ιδού πέντε από αυτούς:

Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα με κρέμες και λοσιόν. Σταματήστε να σπαταλάτε τα χρήματά σας.
Οι θεραπείες Medi-Spa επίσης δεν κάνουν τίποτα, αν και κοστίζουν πολλά.
Η κυτταρίτιδα δεν είναι γενετική «πάθηση» και ναι, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν.
Μπορείτε να απαλλαγείτει από την κυτταρίτιδα ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν σημαίνει ότι κάποια που έχει περάσει τα 40 ή τα 50 είναι καταδικασμένη να ζει με την κυτταρίτιδα παρέα.
Τέλος, ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την όψη του φλοιού πορτοκαλιού είναι να ακολουθείτε ασκήσεις ειδικά για το κάτω μέρος του σώματος. Οι κινήσεις πρέπει να έχουν στόχο τους μύες στους τομείς που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.