Το υπερβολικό σεξ μας κάνει δυστυχισμένους;

Μπορεί το σεξ γενικά να θεωρείται ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτει ότι το συχνό σεξ τελικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το υπερβολικό σεξ μπορεί να κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, η συνολική διάθεση και η το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σεξ από τα άλλα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 64 παντρεμένα ζευγάρια τα οποία και χώρισαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έλαβε έκανε περισσότερο σεξ την εβδομάδα για 3 μήνες απ' ότι συνήθως και η άλλη να συνεχίσει να κάνει σεξ με την ίδια συχνότητα που έκανε και πριν. Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από του συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους. Αποδείχτηκε ότι η σεξουαλική απόλαυση συνδέεται με την ευτυχία, όχι όμως και η συχνότητα. Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης.

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι τα ζευγάρια αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερο σεξ, άρα είναι λογικό ότι αισθάνονται κόπωση καθώς δεν το έκαναν απλά για να περάσουν καλά. Ετσι η έρευνα καταλήγει ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, μιας και η απόλαυση που μας δίνει το σεξ είναι αυτή που τελικά συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευτυχίας.