"Τρέμουμε" από την "αυστηρότητα" Τσακαλώτου υπέρ των τραπεζών!

Αγρίεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που με σπαστά Ελληνικά που δύσκολα καταλαβαίνεις με την πρώτη υπραμύθνηκε των τραπεζών και ζήτησε σοβαρότητα ακόμα και από τους συανδέλφους του, όταν μιλάνε για τις τράπεζες και εμείς τώρα...τρέμουμε!

Σοβαρότητα ζήτησε από όλες τις πλευρές σε ότι αφορά τις τράπεζες και την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες πέρασαν τα "crash test" φθάνουνε στους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε δε πως «ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια» και σχολίασε τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης: «Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση, δεν μπαίνουμε στην ουσία που ανέλυσε πως βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, αλλά λέμε έχουν πρόβλημα οι τράπεζες. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την παράταση της σύμβασης ανάπτυξης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είπατε τίποτα; Γιατί θα εξαγριωθεί ο υπουργός!
Κ.Π