ΣΟΚ στα Προσφυγικά: Ο Δήμος έκοψε την αποχέτευση σε τετραμελή οικογένεια, που αναγκάζεται να εξυπηρετείται σε… κουβάδες! (video)

 

Η απίστευτη αυτή ιστορία όζει, όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και …κυριολεκτικά:

Πάμπτωχη τετραμελής οικογένεια στα Προσφυγικά της Πάτρας, εδώ και 4 περίπου μήνες δεν διαθέτει πρόσβαση στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης εξ αιτίας εργασιών που διενήργησε η ΔΕΥΑΠ στην περιοχή και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της για λύση  του προβλήματος, η Δημοτική Αρχή δεν συγκινείται!

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να την δεχθεί για να του γνωρίσει το πρόβλημά της, η κυρία Κωνσταντίνα βιώνει με τα παιδιά της μία πραγματικά φρικώδη καθημερινότητα:

Τέσσερα άτομα στοιβάζονται σε ένα μικρό δωμάτιο και αναγκάζονται να αφοδεύουν σε έναν …κουβά, τον οποίο στη συνέχεια αδειάζουν στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται μπροστά από την παιδική χαρά της πλατείας Προσφυγικών! Στην οποία πλατεία σημειωτέον, τα ουρητήρια παραμένουν εδώ και χρόνια κλειστά!

Ενώ προκειμένου να πλυθούν, βγάζουν το λάστιχο στο δρόμο, δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πολίτες!

Οι κάτοικοι στην οδό Πόντου στα Προσφυγικά είναι ανάστατοι, κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα και τριτοκοσμικές συνθήκες και ζητούν από την Δημοτική Αρχή να βοηθήσει την οικογένεια, ώστε να ανακτήσει το αυτονόητο δικαίωμά της στις βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η ΔΕΥΑΠ εκτέλεσε εργασίες πίσω από την συγκεκριμένο σπίτι-παράπηγμα, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην οικογένεια από την Πρόνοια.

Από τότε αποκόπηκε η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα τα λύματα να πλημμυρίζουν το σπίτι. Η οικογένεια αναγκάστηκε για ευνόητους λόγους να σφραγίσει τον αγωγό και από τότε η οικογένεια ζει έναν εφιάλτη.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η κυρία Κωνσταντίνα, ο ένας από τους δύο Αντιδημάρχους που απευθύνθηκε, αντί να της λύσει το πρόβλημα με τη αποχέτευση, επιχείρησε να της δώσει βοήθεια …2 ευρώ, σαν να επρόκειτο για ζητιάνα!

Στις επανειλημμένες προσπάθειές της να συναντήσει τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Πελετίδη, η γραμματέας του της απαντάει μονότονα ότι δεν μπορεί να τον δει, διότι «είναι απασχολημένος»!

Η ταλαίπωρη μάνα, καλεί τον κ. Πελετίδη να έρθει στο σπίτι τους και να προσπαθήσει να ζήσει έστω και για λίγες ώρες κάτω από τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν, μήπως και αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος!


Δείτε την συγκλονιστική αφήγηση της κυρίας Κωνσταντίνας στην κάμερα του Best tv: