2ος ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ Δ.Ε στην Πάτρα! Αυτή την φορά από Ινδία-Ο 1ος παρελήφθη από την 6η ΕΜΑΚ(ΝΕΟ)(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 13.00

Νέα αναστάτωση στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με διαφορά μερικών ωρών, καθώς εντοπίστηκε και 2ος φάκελος αυτή την φορά από την Ινδία. Οι φάκελοι αυτή έχει δοθεί εντολή σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μόλις παραλαμβάνονται να μην ανοίγονται και να καλούνται αμέσως οι αρχές.

Στο ΤΕΙ που έχει έδρα του την Πάτρα σπεύδει και πάλι η 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας.

Νεότερη Ενημέρωση 11.39

Από το κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας παρελήφθη τελικά ο ύποπτος φάκελος που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Πρύτανη του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και κινητοποίησε τις αρχές.

Με ειδικές στολές οι άνδρες της ΕΜΑΚ, παρέλαβαν τον ύποπτο φάκελο, τον οποίο θα παραδώσουν στην Αστυνομία και να αποσταλεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

όπως αποφασίστηκε, δεν θα γίνει μεταφορά όσων ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο στο νοσοκομείο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Άρχική Ενημέρωση 10.00

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται στο ΤΕΙ δυτικής Ελλάδας, στον κόμβο του ΚΟΥΚΟΥ, μετά την ενημέρωση που είχαν ότι στο γραφείο του προέδρου Βασίλη Τριανταφύλλου, εντοπίστηκε φάκελος με «ύποπτη» σκόνη!

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί ύποπτοι φάκελοι με σκόνη σε:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Εντωμεταξυ αυτή την ώρα ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στο ΤΕΙ στη Λαμία, όπου φάκελος με ύποπτη σκόνη έφτασε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά σύμφωνα με το "tvstar.g"r, μόλις πριν από λίγο υπάλληλος αντιλήφθηκε το πιθανά επικίνδυνο περιεχόμενο και ειδοποίησε την αστυνομία και την Πυροσβεστική.