Στον ΧΥΤΑ Φλόκα απορρίμματα του Αιγίου, σύμφωνα με την σύσκεψη με Σκουρλέτη-Αύριο ο αποκλεισμός από τους κατοίκους

Νεότερη Ενημέρωση 18.29

4 ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα που έχει ανακύψει σε επίπεδο Αχαίας, με τα απορρίμματα του Αιγίου και την άρνηση του ΦΟΣΔΑ να δεχθεί ένα μέρος από αυτά.

Στην σύσκεψη τονίστηκε πως θα πρέπει το Αίγιο να ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να βοηθήσει τις όμορες περιοχές που θα δεχθούν μέρος των απορριμμάτων, προκειμένου να ανασάνει η πόλη, μιας και με εισαγγελική εντολή θα υλοποιηθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εστίασαν στο ότι το Αίγιο θα πρέπει να κινήσει διαδικασίες επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας, για να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοια εικόνα και προκύψει νέα ανάγκη επιμεριμού των απορριμμάτων.

Απόψε ωστόσο συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο στο πρώην δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά, όπου θα κατατεθούν όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη και ενόψει της αυριανής κινητοποίησης των κατοίκων.

Αρχική Ενημέρωση 11.45

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο ΧΥΤΑ Φλόκα Δυτικής Αχαίας. Κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων του Αιγίου στον χώρο. 

Μάλιστα από αύριο ξεκινούν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Οπως υποστηρίζουν ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας έχει άδεια και μπορεί να δέχεται απορρίμματα μέχρι το 2021, την ίδια στιγμή που ο ΧΥΤΑ Φλόκα έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ καθώς εκεί καταλήγουν απορρίμματα από πολλές πόλεις της Αχαίας.