Μαζικά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα-Αυξημένη η κίνηση σε Ολύμπια και Ιόνια Οδό-Επί ποδός η τροχαία

Νεότερη Ενημέρωση 16:38

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε Ολύμπια και Ιόνια Οδό, καθώς οι κάτοικοι των αστικών κέντρων εγκατεαλείουν ήδη τις εστίες τους για να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στα απτρικά τους ή μαζί με συγγενείς και φίλους.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες αλλά και την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα, περισσότερα από 17.000 οχήματα, έχουν περάσει από την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τα οποία τα 13.000 οχήματα κατευθύνθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν άνω των 60.000 οχημάτων, ενώ αυξημένα είναι τα δρομολόγια, τόσο στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, όσο και στο Υπεραστικό Κτελ Αχαίας.  

Επί ποδός η τροχαία με έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Αρχική Ενημέρωση 09:30

Oι εκδρομείς του Πάσχα ξεκινούν να αναχωρούν από σήμερα για τις ιδιαίτερες πατρίδες ή τον προορισμό που έχουν επιλέξει να περάσουν τις Άγιες ημέρες. Η Ολυμπία οδός σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στις ώρες αιχμής ΄σύμφωνα με τα στοιχεία προηγούμενων ετών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο,

τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 11:00 περίπου το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ και
τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 περίπου το απόγευμα

Κατά την επιστροφή,

τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ περίπου

Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των παραπάνω περιόδων αιχμής, μπορεί να κερδίσετε χρόνο.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), εκτός από το ότι απαγορεύεται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς τα «παρανόμως» κινούμενα επί της ΛΕΑ οχήματα, εντάσσονται “βίαια” στη λοιπή κυκλοφορία προκαλώντας σοβαρότατες τριβές και πτώση της κυκλοφοριακής ικανότητας του αυτοκινητόδρομου καθώς και κινδύνους στην οδική ασφάλεια.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 981/20-03-2018 ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, καθ’ όλο το μήκος από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου, τη Μ. Πέμπτη από 15:00 έως 22:00 και τη Μ. Παρασκευή από 06:00 έως 16:00 και κατά την επιστροφή, τη Δευτέρα του Πάσχα από 12:00 έως 22:00 και την Τρίτη του Πάσχα από 11:00 έως 23:00.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθ’ όλο το ταξίδι τους, καθώς και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.