Απέκτησε νέο καλλιτεχνικό διευθυντή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-Τον Σταύρο Τσακίρη

Νεότερη Ενημέρωση 14.26

Με 6 ψήφους υπέρ και 3 λευκά, ο Σταύρος Τσακίρης, εξελέγη νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Η απόφαση ελήφθη πριν μερικά λεπτά από το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο Σταύρος Τσακίρης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συνέχισε στη Γερμανία, την Αμερική και την Ινδία με σπουδές στη θεατρική πρακτική. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Καλαμάτας και Κομοτηνής. Έχει σκηνοθετήσει 65 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων τα 12 είναι Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες. Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις του σε θεατρικά φεστιβάλ, όπως τα Φεστιβάλ Επιδαύρου, Αθηνών, Βερολίνου, Βρυξελλών, Καΐρου, Τιφλίδας, Τελ Αβίβ, Μάαστριχ, Μπουτρίν, Αμβούργου, Κολωνίας, Λευκωσίας, Πάφου, Φιλίππων και Θάσου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Βύρωνα, Πέτρας κ.α.

Συνεργάστηκε στην Ελλάδα με: Εθνικό θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Κομοτηνής, Κρήτης, Ρόδου, Σερρών, Καβάλας, Λάρισας, Θεατρική διαδρομή, Θέατρο θεώρημα κ.α. Στην Κύπρο, με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, Θέατρο «Ένα». Στο εξωτερικό, Εθνικό θέατρο Ινδιών, Εθνικό θέατρο Ισλανδίας, Theses theatre(U.S.A.), Goa Academy, Theater Manufacture (Germany).

Συμμετείχε σε συνέδρια Σκηνοθεσίας.(Η.Π.Α., Σουηδία, Ολλανδία, Ισραήλ, Γεωργία). Ίδρυσε το θεατρικό σύνολο «OmIcron 2- μια εταιρεία για τις τέχνες».

Αρχική Ενημέρωση Τετάρτη 20.13

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει για να λάβει την τελική του απόφαση, για την θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο θα κρίνει τον επικρατέστερο, μεταξύ 7 συνολικά υποψηφιοτήτων.

Υποψήφιοι:

  • Μίκαελ Ζάιμπελ,
  • Χρήστος Στρέπκος,
  • Θανάσης Θεολόγης,
  • Σταύρος Τσακίρης,
  • Σπύρος Κουβαρδάς,
  • Χρίστος Κόκκινος,
  • Χρήστος Κάλοου.