Πάτρα: Αναβολή στην δίκη για το θάνατο της Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα- Το κορίτσι πνίγηκε στην πισίνα του "Πεπανός"

Νεότερη Ενημέρωση 2017-12-13 14:23:49

Αναβλήθηκε λόγω απουσίας των μαρτύρων, η δίκη για το θάνατο της 28χρονης αθλήτριας Σεμέλης Αντύπα, στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» το Μάρτη του 2014.

Όπως είναι γνωστό η μητέρα της 28χρονης, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της τότε διοίκησης του ΠΕΑΚ και ενός ατόμου που βρισκόταν εκεί ως προπονητής στο ΝΟΠ.

Αρχική Ενημέρωση 2017-12-12 20:24:20

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας η υπόθεση που αφορά στον θάνατο της Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα 28 ετών, που πνίγηκε στην πισίνα του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός» στις 11 Μαρτίου 2014.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας από έναν φίλο της, καθηγητή φυσικής αγωγής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις την ίδια ώρα.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η μηνυτήρια αναφορά της μητέρας της νεαρής είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί έρευνα από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί πλέον και δεύτερη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πατρών.

Στη μήνυση αλλά και την αγωγή που έχει γίνει, η μητέρα στρέφεται εναντίον του τότε προέδρου, του τότε αντιπροέδρου και του τότε προϊσταμένου Διεύθυνσης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ) και κατά ενός ακόμα προσώπου, το οποίο τη μοιραία μέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση αναφέρεται πως την ώρα που έγινε το τραγικό περιστατικό στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αν και σύμφωνα και με το καταστατικό, πρέπει να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές.