Στην Βρετανική Telegraph η πορνεία της Πάτρας

Αναφορά και σε Πατρινές περιπτώσεις εκπόρνευσης γυναικών της... διπλανής πόρτας εμπεριείχε, μεταξύ άλλων, πρόσφατο ρεπορτάζ της Βρετανικής Telegraph για την ραγδαία αύξηση της πορνείας τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.Θυμίζουμε την περιπτερούχο της Κορίνθου που με συνθηματικό τρόπο έκλεινε ραντεβού έναντι 50 ευρώ, την σύζυγο καφετζή σε νότια συνοικία της Πάτρας που εξασφάλιζε υπηρεσίες σε άνδρες για... 20 ευρώ, την διαζευγμένη μητέρα στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου και πολλές άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Περιπτώσεις γυναικών που προ κρίσης απασχολούνταν σε κανονικές δουλειές αλλά λόγω ανεργίας αποφάσισαν να παρέχουν ερωτικές υπηρεσίες μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τα προς τω ζην, από το ενοίκιο του σπιτιού τους μέχρι ακόμα και τα πάγια έξοδα των... παιδιών τους

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) τα ποσοστά της πορνείας στην χώρα έχουν εκτοξευθεί κατά 150% τα χρόνια του μνημονίου και τα νούμερα αγγίζουν το «κόκκινο» ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Πάτρας, όπου η αύξηση πορνείας προκαλεί ανησυχία!Υπολογίζεται ότι στην περιοχή μόνο μία στις είκοσι πόρνες είναι νόμιμη, δηλαδή απασχολείται σε αδειοδοτημένο οίκο ανοχής.

Οι υπόλοιπες είναι παράνομες, είτε πρόκειται για τις αλλοδαπές που κάνουν πιάτσα στο δρόμο, είτε για Πατρινές ή από άλλες περιοχές γυναίκες που κανονίζουν μόνες ερωτικά ραντεβού αναζητώντας πελάτες απ' το διαδίκτυο κυρίως!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ... 15 ΕΥΡΩ !

Από παντρεμένες που ήθελαν να γίνουν πόρνεςΣ ε ρεπορτάζ του BBC μίλησε και η Σούλα Αλευρίδου, που διατηρούσε οίκο ανοχής στην Πάτρα, αποκαλύπτοντας πως ακόμα και παντρεμένες γυναίκες προσέρχονταν ζητώντας δουλειά.

Η αύξηση της προσφοράς έριξε και τις τιμές, φθάνοντας στο σημείο να προσφέρονται «υπηρεσίες» ακόμα και με 15 ή και 20 ευρώ, μέχρι και σε καφενεία! Περιστατικά τα οποία στην Πάτρα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Έλεγχοι, μόνο στους οίκους ανοχής Το μείζον πρόβλημα είναι αυτό της υγείας. Καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το AIDS στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 200% τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα αφορά άμεσα την Πατραϊκή κοινωνία, εφόσον η διογκωμένη υπαίθρια πορνεία δεν ελέγχεται. Και αυτό διότι οι νόμοι και οι έλεγχοι γίνονται αλλά αφορούν μόνον τους οίκους ανοχής που έχουν άδεια. Έτσι μοιραία οι υπόλοιπες περιπτώσεις εκπόρνευσης μένουν στα αζήτητα και δεν υπάρχει τρόπος προστασίας.