Πατρινός στους ομήρους της πειρατείας πλοίου στη Νιγηρία – Κάλεσμα του Μητροπολίτη για προσευχή

Ένας Πατρινός ναυτικός βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις απαχθέντες από πειρατές στη Νιγηρία. Η πειρατεία έγινε την περασμένη Τετάρτη στο δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν, όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου «Κάλαμος» έπειτα από επίθεση ομάδας ένοπλων πειρατών.

Οι πειρατές απήγαγαν τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες, ο Νίκος από την Πάτρα και ένας ναυτικός από την Άνδρο. Έκτοτε η τύχη τους αγνοείται. Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σήμερα κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου κηρύγματός του στο Ι. Ναό του Αγίου Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στον Πολιούχο Απόστολο Ανδρέα, ώστε τόσο ο Νίκος, όσο και οι άλλοι απαχθέντες να επιστρέψουν σώοι στις οικογένειές τους.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μητέρας του απαχθέντος ναυτικού, η οποία και τον παρακάλεσε να δεήσει προς τον Άγιο Ανδρέα για τη σωτηρία του γιού της.