Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

«Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε και σημείωσε:

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς». Γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς και τόνισε πως αν κριθεί απαραίτητο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Ερωτώμενος για τους τραυματίες τόνισε: «Η ενημέρωση είναι συνεχής. Οι περισσότεροι είναι τουρίστες», είπε, όμως, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή τους τονίζοντας πως αρχικά πρέπει να ενημερωθούν όλες οι πρεσβείες.