Τραγανές κροκέτες με κιμά και ρύζι

Ο πιο νόστιμος μεζές

Υλικά για 20 κροκέτες:

  • ½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. παξιμάδι τρίμμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ρύζι, τον κιμά και την τριμμένη γραβιέρα.

  • Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 – 2 ώρες.
  • Βγάλτε έπειτα το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε σε μακρόστενες ή στρογγυλές κροκέτες.

Αλευρώστε κάθε κροκέτα και βουτήξτε την πρώτα στο αυγό και μετά στο τρίμμα από το παξιμάδι.

Τηγανίστε τις σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.