Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

Αχνιστό ψαράκι που παίρνει όλη τη γεύση των λαχανικών. Το μαγειρεύουμε με καρότα, κρεμμύδια, πατάτες και άνηθο.

Υλικά

  •     4 φέτες μπακαλιάρου, φρέσκου ή κατεψυγμένου, 200 γρ. περίπου η καθεμία
  •     2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
  •     4 πατάτες, σε λεπτές φέτες
  •     2 καρότα, σε ροδέλες
  •     16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •     4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος ο
  •     χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  •     90 ml ελαιόλαδο
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε σε στρώση τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τη μισή ποσότητα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε τις φέτες μπακαλιάρου, τακτοποιώντας τες πάνω στις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ο μπακαλιάρος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.