Λαχανόρυζο με καρότα

Εύκολο και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια

Υλικά για 4 άτομα

    1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
    2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
    3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
    1 μήλο τριμμένο
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
    2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα

Εκτέλεση

    Βράζετε αρχικά άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
    Το σουρώνετε πολύ καλά.
    Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
    Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
    Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
    Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
    Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
    Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.