Πάτρα- Εγλυκάδα: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους! Καθαρίστε την περιοχή μας

Επιστολή προς τους φορείς απέστειλαν οι κάτοικοι της Εγλυκάδος ζητώντας τον καθαρισμό από χόρτα στην περιοχή τους. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας , όπως λένε και θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

ΠΡΟΣ:
1) Δήμαρχο του Δήμο Πατρέων, κ. Κ. Πελετίδη
    
2) Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος
    α) Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα
        β) Aντιπεριφερειάρχη  Υποδομών & Δικτύων κ. Ιωάννη Λύτρα.
3) Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, κ. Διευθυντή
4) τοπικά ΜΜΕ.

Κοινοπ. : Κοινότητα Ανατολικού Διαμερίσματος


Θέμα: α) Καθαρισμό από χόρτα των οδών της Συνοικίας της Εγλυκάδος,
                                     
β) Καθαρισμό από χόρτα, των Πεζοδρομίων της οδού Βενιζέλου άνοδο & κάθοδο από την οδό Πατρών Κλάους προς ευρεία παράκαμψη.


Αγαπητοί Κύριοι,

    Ο έγκαιρος καθαρισμός από χόρτα και  η απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων, πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα των φορέων της πόλης μας, για την πρόληψη ατυχήματος, την πρόληψη πυρκαγιάς και γενικά την ποιοτική και ασφαλή διαβίωση των κατοίκων που είτε διαμένουν είτε διέρχονται  αυτά τα μέρη.
    Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού  και από πλευράς του Δήμου δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τον καθαρισμό των δρόμων και πεζοδρομίων από τα χόρτα. Η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετοί δρόμοι της συνοικίας Εγλυκάδος είναι απαράδεκτη. Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος πυρκαγιάς και κανείς δυστυχώς δεν δείχνει το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον.
    Όσον αφορά δε την οδό Βενιζέλου η εικόνα των αδιάβατων πεζοδρομίων είναι τραγική, αφού έχουν κατακλειστεί από τα βάτα και τα άλλα αγριόχορτα. Οι πεζοί καθώς και οι μαθητές από και πρός τα  μουσικά σχολεία υποχρεώνονται  να κατέρχονται στο οδόστρωμα προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους.   
    Παράλληλα ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά την Περιφέρεια αλλά και τον Δήμο ότι τα πεζοδρόμια της Βενιζέλου προς την άνοδο, από την διασταύρωση με την οδό Μαραθωνομάχων και μέχρι την έξοδο προς την ευρεία παράκαμψη, δεν έχουν πλακοστρωθεί  γι άγνωστο λόγο ενώ υποτίθεται περατώθηκε η κατασκευή του δρόμου.
    Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική φορά που ο Σύλλογός μας ασχολείται με το καθαρισμό της Βενιζέλου,  αλλά δυστυχώς κανένας αρμόδιος του Δήμου Πατρέων δεν έχει ασχοληθεί λες και ο δρόμος ανήκει σε άλλο Δήμο. Πέρσι τον καθαρισμό έκαναν συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Φέτος ποιός επιτέλους θα ενδιαφερθεί;
    Επισημαίνουμε ότι εμάς ως πολίτες, οι όποιες διαφωνίες Δήμου και Περιφέρειας δεν μας αφορύν. Εκείνο που ζητάμε είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων αλλά και των δρόμων της Εγλυκάδας και θεωρούμε κακές δικαιολογίες όσους άλλους,  περί του αντιθέτου, ισχυρισμούς.
    Συνημμένα έχουμε φωτογραφίες των δρόμων με χόρτα της συνοικίας της Εγλυκάδος & των αδιάβατων πεζοδρομίων της οδού Βενιζέλου κ.τ.λ.

Κύριοι,
    Το καυτό καλοκαίρι συνεχίζεται και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς καραδοκεί. Γι αυτό απαιτούμε να ενεργήσετε άμεσα και από κοινό για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων της οδού Βενιζέλου,  καθώς και από την πλευρά του Δήμου Πατρέων των δρόμων της συνοικίας της Εγλυκάδος,

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών,