Και ο καιρός ... το "χαβά" του ! Πάλι βροχές !

Και πάνω που είπαμε πώς το Σαββατοκύριακο ήθρε και μαζί του έφερε το καλοκαίρι το οποίο περιμέναμε να μείνει ... ο καιρός θα παρουσιάσει και πάλι αστάθεια και θα κάνει τις "κλειστές" του... με βροχές και καταιγίδες !  Πιο συγκεκριμένα οι μετεωρολόγοι αναμένουν πρόσκαιρη μεταστροφή του καιρού, που θα φέρει μπόρες και καταιγίδες από αύριο Τρίτη 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, παρότι τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία άγγιξε κατά τόπους έως και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, η Τρίτη αναμένεται να είναι μια βροχερή μέρα.

Οπως ανέφερε συγκεκριμένα, την Τρίτη θα επικρατήσει η αστάθεια, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρά ταύτα, «από το μεσημέρι έως το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα».

Επανέρχεται... δυναμικά η ζέστη  ( ! ;;;;; )

Ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι «η αστάθεια που θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, όμως την ημέρα αυτή τα φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένα και όπως προείπα θα απασχολήσουν μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας». Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο φαίνεται πως η ζέστη θα επιστρέψει… δυναμικά, με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές αυτών να αγγίζει περίπου τους 35-36°C και πιθανότατα τοπικά και παραπάνω.