Δυτ.Ελλάδα: Όμηροι οι ασφαλισμένοι από το «λουκέτο» διαρκείας σε διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια

Εκατοντάδες ασθενείς και άτομα που θέλουν να κάνουν προληπτικούς ελέγχους από την Πάτρα και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα, βρίσκονται στην μέση της αντιπαράθεσης των διαγνωστικών κέντρων και των μικροβιολογικών ιδιωτικών εργαστηρίων και του ΕΟΠΥΥ, που από σήμερα οδηγεί τους πρώτους σε απεργία διαρκείας!

Το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγάλο, μιας και μόνο στην Αχαική πρωτεύουσα, διενεργούνται καθημερινά 2.000 αιμοληψίες από τα μικροβιολογικά εργαστήρια, όταν την ίδια στιγμή, εκτελούνται εκατοντάδες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, υπέρηχοι και μαστογραφίες, σε καθημερινή βάση!

Η Πάτρα διαθέτει 4 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και 90 μικροβιολογικά εργαστήρια, αριθμός που αυξάνεται φυσικά, προσθέτοντας όσα λειτουργούν στην Αχαία και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate) του υπουργείου, που τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.