Καταδίκη Πατρινού για κακοποίηση ζώων!

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας ο Γ.Δ., που στο κτήμα του στο Ρίο της Αχαΐας το οποίο βρίσκεται κοντά στο καζίνο, κακοποιούσε για καιρό δεκάδες ζώα όπως ιπποειδή, κατσίκες, σκυλιά, καθώς τα άφηνε χωρίς τροφή με αποτέλεσμα να πεθαίνουν κάποια από την πείνα και τις κακουχίες.

Ο δράστης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, και στη δίκη δεν εμφανίστηκε ούτε η δικηγόρος του! Ενώπιον δικαστών και εισαγγελέα κατέθεσαν μια νεαρή κάτοικος της περιοχής η οποία έβλεπε εδώ και χρόνια την κακοποίηση των ζώων και έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία μόλις ενηλικιώθηκε, ο κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας, ο οποίος έκανε τον σχετικό έλεγχο μετά την καταγγελία που κατέθεσαν στην Αστυνομία αλλά και τρεις ακόμη μάρτυρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τα υπόλοιπα ζώα που βρίσκονται ακόμα σε αυτό το κτήμα θα κατασχεθούν καθώς ο καταδικασθείς δεν μένει στο οίκημα, το οποίο υπάρχει στο εσωτερικό του, αλλά αλλού, και πηγαίνει να τα ταΐσει… όποτε το θυμάται. Η καταδικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιήθηκε εκεί από τον Γ.Δ.