"Ούτε ένα ευρώ στην αγορά την Κυριακή"-Διαμαρτυρία των Εμποροϋπαλλήλων

Να μην καταναλώσουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή των Βαΐων στην αγορά και να στηρίξουν τον αγώνα τους για την κατάργηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, καλεί τους καταναλωτές, ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Πάτρας.

Στην ανακοίνωση του, επαναλμαβάνει πως "οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στο άνοιγμα των καταστημάτων" και συνεχίζουν ως εξής:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η Κυριακή των Βαΐων είναι μία από τις οκτώ θεσμοθετημένες με τον αντεργατικό νόμο 4177/13, που τα εμπορικά καταστήματα έχουν το δικαίωμα, προαιρετικά, να λειτουργήσουν.

  • Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν το αίτημά μας για κατάργηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές στη πράξη και να μην καταναλώσουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή στην αγορά.
  • Όσο για το Πασχαλινό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός – Εισαγωγικός Σύλλογος, αφορά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και όχι το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.
  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να απασχοληθούν σαράντα ώρες την εβδομάδα με διευθυντικό δικαίωμα απασχόλησης επιπλέον πέντε ωρών οι οποίες αμείβονται με προσαύξηση 20%.

Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εργασία του, να επικοινωνήσει άμεσα με τη διοίκηση στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6975630374.»