Στην κυκλοφορία δόθηκε από τους αγρότες η ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στην ΒΙ.ΠΕ(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 20.55

Περίπου μία ώρα διήρκεσε τελικά ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, από αγανακτισμένους αγρότες της Ερυμάνθειας της Ωλενίας και της Πάτρα, που με αυτή την κινητοποίηση εντάχθηκαν στο πανελλαδικό πλαίσιο αγροτικών δράσεων..

Οι αγρότες μέσω εκπροσώπων τους θα έχουν μεθαύριο συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Νεότερη Ενημέρωση 20.00

Με καθυστέρηση μιας ώρας μόλις απέκελισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, οι  αγρότες της Ερυμάνθειας της Ωλενίας και της Πάτρας.

Οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να τους δώσει το δικαίωμα να ζήσουν δουλεύοντας στα χωράφια τους, επισημαίνοντας, ότι η πολιτική της τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τους εξαναγκάζει να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της γης.

Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και γίνεται παράκαμψη των οχημάτων στο ύψος της περιμετρικής στην Οβρυά και στο ύψος των Καμινίων.

Αρχική Ενημέρωση 07.32

Επιστροφή στο γνώριμο σκηνικό του αποκλεισμού δρόμων και κόμβων για τους αγρότες της Ωλενίας και του Ερύμανθου, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν στα μπλόκα  διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Οιι αγροτικοί σύλλογοι Δ. Αχαΐας Ωλενίας Ερυμάνθου και Πατρών ύστερα από σύσκεψη που παγιοποίησαν χθες Δευτέρα11 Φεβρουαρίου αποφάσισαν  την κάθοδο τους και αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο στο ύψος του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Πατρών, από σήμερα 12 Φεβρουαρίου από 19:00 εως 22:00.

Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες επισημαίνουν, πως η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η αρχή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των αγροτών της Αχαΐας και αναφέροντας επίσης πως δεν θα κάνουν πίσω έως ότου τα αρμόδια υπουργεία σκύψουν πάνω από τα προβλήματα  καις δώσουν τις λύσεις ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από το επάγγελμά τους και να ζήσουν αξιοπρέπεια  τις οικογένειές τους.