Νικολόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για την ιατρική αφαίμαξη του αιματολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγ. Ανδρέας»


Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη μετακίνηση της μοναδικής γιατρού του αιματολογικού τμήματος του «Αγίου Ανδρέα» στο ΠΓΝΠ, δύο φορές την εβδομάδα για το επόμενο τρίμηνο, ζητούν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ). Όπως υπογραμμίζουν, οι ασθενείς του νοσοκομείου μένουν ακάλυπτοι, καθώς το τμήμα στελεχώνεται πλέον μόνο με τον διευθυντή του.
Στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας, που εξέδωσε ο γραμματέας της ΕΙΝΑ Σπύρος Μάρκου, προστέθηκε και η διαμαρτυρία του συντονιστή διευθυντή καρδιολόγου του «Αγίου Ανδρέα», εκπροσώπου της ΕΙΝΑ στην ΟΕΝΓΕ Ανδρέα Μαζαράκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

 

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνει:

"Επειδή, η απόφαση μετακίνησης της μοναδικής αιματολόγου «δεν έχει προηγούμενο και θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ίδια τη ζωή δεκάδων αιματολογικών ασθενών».

Ερωτάσθε:


Η απόφαση μετακίνησης της μοναδικής αιματολόγου που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή δεκάδων αιματολογικών ασθενών μπορεί να είναι «θυσία» στον βωμό μιας καθαρά ρουσφετολογικής σκοπιμότητας;

Πώς μπορεί να λειτουργεί το ΓΝΠ, το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν αιματολόγο, αν και στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται τρεις θέσεις, του διευθυντή και δύο επιμελητών, όταν η τρίτη αιματολόγος έχει μετακινηθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών εδώ και 5 χρόνια κι ο μοναδικός συνεπώς αιματολόγος του «Αγ. Ανδρέα» καλείται να αναλάβει την παρακολούθηση των 35 περίπου ραντεβού την ημέρα, την ημερήσια νοσηλεία 12 -15 ασθενών ημερησίως και την παρακολούθηση ασθενών που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα;

Υπάρχει αίτηση για μετακίνηση της γιατρού ή του νοσοκομείου υποδοχής και πείτε στη Βουλή γιατί μετακινούν τον έναν από τους δύο γιατρούς ενός τμήματος σ’ ένα άλλο νοσοκομείο, που υπηρετούν 14 γιατροί της ίδιας ειδικότητας;"