Έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821 στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

 Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), διοργανώνει κι εφέτος έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε ανάλογα διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο.

Έμφαση έχει δοθεί σε αυθεντικά τεκμήρια που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Ιστορικά κειμήλια όπως, ενυπόγραφη επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη, Ψήφισμα της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα το 1827 με το οποίο καλείται ο Ι. Καποδίστριας να έλθει στην Ελλάδα και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, εφημερίδες της εποχής 1821-1831, όπως τα «Ελληνικά Χρονικά» του 1824, «Απόλλων» της Ύδρας 1831 και άλλα έντυπα σε πρωτότυπη μορφή, συνθέτουν τον καμβά της έκθεσης.

               Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Ελλάδας μέσα από γνήσια κειμήλια μιας έντονης περιόδου, καθώς επίσης να δουν μέσα από τις εφημερίδες τις αντιπαλότητες που επικρατούσαν και τα θέματα περί ελευθερίας του Τύπου.

Απευθύνεται όμως και σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν να ιστορικά εκθέματα που διαθέτει το Μουσείο.

               Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ λειτουργεί καθημερινά (Μαιζώνος 200, Πάτρα), από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 9:00 έως 13:00. Για οργανωμένες επισκέψεις άνω των πέντε ατόμων επικοινωνήστε τηλεφωνικά στον αριθμό: 2610310488 (κα Κατερίνα Τσίρου).