Σήμερα η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην χρήστη Γ. Χριστόπουλου

Σήμερα, θα εκδικαστεί στα Δικαστήρια Πατρών η αίτηση αποφυλάκισης, του νεαρού Πατρινού πρώην χρήστη ναρκωτικών ουσιών Γιώργου Χριστόπουλο. Δεκάδες θα είναι οι εκπρόσωποι φορεών που θα παραβρεθούν για να συμπαρασταθούν στο νέο και να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την δικαστική απόφαση.

Το αίτημα υπεβλήθη την περασμένη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εφετών.

Υπενθυμίζουμε πως ο νεαρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή για παράπτωμα που έκανε όταν ήταν εξαρτημένος, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων η απόφαση, από οργανώσεις και φορείς που ζητούν την αποφυλάκισή του, με το ΚΕΘΕΑ, να καταθέσει στο δικαστήριο χαρτί ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης και να ζητά να μην επιτραπεί η είσοδος του στις φυλακές, καθώς αποτελεί κίνδυνο να «κυλήσει» στα ναρκωτικά.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης φυλάκισής του είχε ερωτηθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει: «Το ΚΕΘΕΑ δεν υποθάλπτει εγκληματίες. Αν ένας άνθρωπος ενταχθεί σε πρόγραμμά του, είναι χρήστης και το ζητούμενο είναι αν θα αντέξει για να το ολοκληρώσει».

Μεταξύ άλλων την άμεση αποφυλάκισή του είχε  ζητήσει και ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται πολλές οργανώσεις και φορείς.