Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχθηκε, ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, Bild, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία», ωστόσο παραδέχθηκε, ότι η ευθύνη είναι και δική του.

Στη συνέχεια τόνισε: «Το καταλογίζω έως σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η «Eurostat», μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της».

«Η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν» λέει ο Γιούνκερ
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε, επίσης, ότι: «Μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους». Τέλος, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε το ευρώ «αμετάκλητο» ως κοινό νόμισμα. «Μια νομισματική Ένωση πρέπει αν είναι σταθερότερη από ένα γάμο, διότι διαφορετικά δεν την πιστεύει κανένας», είπε.