Πανηγυρίζει την Πέμπτη ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης

Την προσεχή Πέμπτη, 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης Αιγίου. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Αυγούστου

  • 6.45μ.μ.: Προεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Έξοδος Επιταφίου και τοποθέτησή του στο κέντρο του Ιερού Ναού, Εγκώµια της Θεοτόκου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου

  • 7.30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στις 9.15μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος διά των οδών Μελετοπούλων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως µε τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Πέµπτη 15 Αυγούστου

  • 7π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία µετά Θείου Κηρύγµατος, εις την οποίαν θα προεξάρχει και θα οµιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούµενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού µας κ. Παναγιώτης Ξένος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σαουθάµπτον κ. Θεμιστοκλής Προδρομάκης.

Παρακαλούνται ο κ. Δήµαρχος, το ∆ημοτικό Συµβούλιο, οι Αρχές της πόλεώς µας και το φιλέορτο κοινό όπως παραστούν και τιµήσουν την εορτή µας.

  • Το απόγευμα της εορτής και συγκεκριμένα στις 7.30μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός και Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ υγείας των κατοίκων της πόλεώς µας και των περιχώρων.