ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΝΕΑ

Ανασχηματισμός: Οι πρώτες σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές

Το αν ο Πρωθυπουργός θα κάνει τώρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το εύρος του ανασχηματισμού, θα είναι ενδεικτικό των προθέσεων του για τον χρόνο των εκλογών.

 

Βέβαια το Πρωθυπουργικό γραφείο επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023.

 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το newsit.gr οι εισηγήσεις για κάλπες το φθινόπωρο έχουν πυκνώσει και πάλι, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αυτή τη φορά να συζητά μαζί τους αυτό το ενδεχόμενο, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης.

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπως αναμενόταν άλλωστε, διάψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Νταβός την Πέμπτη. Δεδομένου μάλιστα πως για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η προηγούμενη ημέρα θεωρητικά, θα ήταν… ιδανική για μια τέτοια πρωτοβουλία.

 

Οι σκέψεις για τον ανασχηματισμό

 

Καλά πληροφορημένες πηγές, χωρίς να προσδιορίζουν τον πιθανό χρόνο της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, δίνουν μια εικόνα επεξεργασίας από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ενός κυβερνητικού σχήματος, με τομές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε χαρτοφυλάκια.

 

Για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός φέρεται να επεξεργάζεται την ιδέα να ορίσει συντονιστή υπουργό για τα τρία μεγάλα projects του επόμενου διαστήματος. Τα projects αυτά αφορούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Όπως επίσης φέρεται να συζητά την ίδρυση υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής, δεδομένου ότι προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη στέγαση των νέων, ένα κοινό το οποίο επιθυμεί να προσεγγίσει η ΝΔ.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπάρχει και η σκέψη να γίνει συγχώνευση υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και η αξιοποίηση σε υπουργικές θέσεις, και κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, βουλευτών από περιοχές όπου η κυβέρνηση έχει δημοσκοπική φθορά.

 

Το αν αυτός ο σχεδιασμός θα προχωρήσει τώρα ή και μέσα στο καλοκαίρι, θα αποτυπώσει και την τελική απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι είναι μνημονιακού τύπου ρύθμιση και πως ευνοεί τις μεγαλύ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με θερμά λόγια για την συνεργασία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλά ο Νίκος Καρανίκας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει πυρά σε όσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, ένας 47χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στη Σάμο. Η κόρη του 75χρονου μίλησε στο Live . . .
LIFE STYLE

Η Μαρία Μπακοδήμου έκανε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μια ανάρτηση, η οποία ανησύχησε τους διαδικτυακούς της φίλους. Η παρουσιάστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ins . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search