ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πότε θα ξεκινήσουν μαζικά τεστ Covid-19, αλλά και αντισωμάτων στη χώρα

Το ζήτημα της μαζική εξέτασης του πληθυσμού με ειδικά τεστ για τον κορωνοϊό, σχολίασε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφερόμενος στα εργαστηριακά τεστ για τον κορωνοϊό, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως για την «επιβεβαίωση της νόσου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια έχουν υιοθετήσει και διεθνείς οργανισμοί».

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε όσους προβληματίζονται για τη διενέργεια τεστ σε υγιή πληθυσμό από πολλές χώρες του εξωτερικού. «Τα πολλά τεστ αφορούν και νεαρούς και αυτό διαστρεβλώνει τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία της νόσου» σημείωσε. Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως κατά τη διάρκεια της επώασης της νόσου, όλα τα τεστ θα βγουν αρνητικά.

«Αδύνατος και λανθασμένος ο μαζικός έλεγχος για τον κορωνοϊό»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε πως ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών θα ήταν αδύνατος, αλλά και λανθασμένος, υπό την έννοια πως θα οδηγούσε σε λάθος σπατάλη πόρων. Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεστ σε πιο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό.

 

Όπως είπε, ο σκοπός είναι να «τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Θα φτάσουμε γρήγορα σε ένα επίπεδο που θα χρησιμοποιείται συνδυασμός του μοριακού και του τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας αποφασίστηκε να ξεκινήσουν σύντομα επισκέψεις κατ' οίκον, από 500 ειδικές μονάδες, με ένα κονδύλι περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ, από τον κρατικό φορέα του ΕΟΔΥ.

Βρισκόμαστε ακόμη στη φάση του μετριασμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ωστόσο, για την ώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως στην Ελλάδα παραμένουμε στη φάση του μετριασμού μετάδοσης του κορωνοϊού. «Σε αυτή τη φάση η φυσική απόσταση είναι πιο αποτελεσματική από τα τεστ».

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως η θνησιμότητα από τον κορωνοϊό όπως καταγράφεται έχει δείξει σημαντικά υψηλά επίπεδα σε πολλές χώρες. «Στην πατρίδα μας εξακολουθεί να παραμένει στα πλαίσια του αναμενόμενου σε αυτή την περίοδο του έτους», είπε και τόνισε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων, που τηρούν τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search