ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Δείχνει «αδυναμία» και στους νέους ο κορωνοϊός

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήκουν στις ηλικίες από  18 έως 64 χρόνων.

Ειδικότερα, από 18 έως 39 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 26,7% και από 40 έως 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 48,6%.  Στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω ανήκει το 20,7% και στην ομάδα έως 17 ετών ανήκει μόλις το 4%.

Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, 191 (25.7%) κρούσματα χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 59 (30.9%) διασωληνώθηκαν, και 20 (10.5%) έχουν καταλήξει.

Παράλληλα, νοσηλεύονται 134 άτομα από τα οποία  η πλειοψηφία είναι άνδρες. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 45 άτομα αριθμός αυξημένος κατά 10, σε σχέση με την Δευτέρα γεγονός που απέδωσε ο κύριος Τσιόδρας στην εισροή και νέων στοιχείων που αφορούν παλαιότερες νοσηλείες. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέβηκε στους 20 και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας αναφέροντας τα εξής: «Τα δικά μας δεδομένα συμβαδίζουν με τα δεδομένα της παγκόσμιας πορείας αυτής της πανδημίας, που δείχνει ποσοστό 15% να νοσηλεύεται σε νοσοκομεία με μία μέτρια προς σοβαρή κατάσταση και το 5% να είναι σοβαρά νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν έχουμε ξεφύγει από αυτή τη νόρμα και οι θάνατοί μας είναι περίπου στα ίδια ποσοστά».

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα της Γαλλίας που δείχνουν νοσηλεία σε ΜΕΘ και σε μικρότερες ηλικίες. «Η δική μας επιδημιολογική εικόνα είναι παρόμοια με αυτή των παγκόσμιων δεδομένων και των δεδομένων από την Κίνα», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search