ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πονοκέφαλος: 5 τρόποι για να σταματήσει χωρίς φάρμακα

Η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, σε κάποιους συχνότερα και σε άλλους πιο αραιά, αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο πονοκέφαλος χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές, για να αισθανθείτε καλύτερα πιο γρήγορα:

1. Ζεστό και κρύο

Αν έχετε ημικρανία, τοποθετήστε ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα, μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και να κάνετε ένα κρύο ντους. Κρατήστε την κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα για 15 λεπτά.

Εάν έχετε έναν πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στο λαιμό σας ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εάν έχετε πονοκέφαλο από συμφόρηση των ρινικών κόλπων, κρατήστε ένα ζεστό πανί στην περιοχή που πονάτε, ή κάντε ένα ζεστό ντους.

2. Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα

Αν αλογοουρά σας είναι πάρα πολύ σφιχτή, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Τέτοιου τύπου πονοκέφαλος μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα σφιχτό καπέλο, ή οποιοδήποτε αξεσουάρ ασκεί πίεση στο κεφάλι σας. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που χαλαρώνουν τα μαλλιά τους και τα αφήνουν να πέφτουν ελεύθερα, έχουν μείωση στη συχνότητα των πονοκεφάλων τους.

3. Αγκαλιάστε το σκοτάδι

Το έντονο φως, ή εκείνο που τρεμοπαίζει, ή ακόμα και το φως από την οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να σας προκαλέσει ημικρανίες. Εάν είστε επιρρεπείς σε αυτές, καλύψτε τα παράθυρά σας με ειδικές κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω και βάλτε ένα φίλτρο στην οθόνη του Η/Υ.

4. Μην μασάτε πολλές τσίχλες

Η τσίχλα μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα δόντια και το σαγόνι σας, αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε το κακό συνήθειο να μασάτε τα νύχια σας, ή αντικείμενα, όπως στυλό. Αν τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια μασέλα. Αυτό μπορεί να περιορίσει τον πονοκέφαλο που νιώθετε πολλές φορές, όταν ξυπνάτε το πρωί.

5. Με μέτρο τα φάρμακα για τον πονοκέφαλο

Υπάρχουν πολλά είδη αναλγητικών φαρμάκων για όλα τα είδη πονοκεφάλων. Αυτά τα φάρμακα είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά, αλλά για να παραμείνουν έτσι για εσάς, θα πρέπει να τα παίρνετε με φειδώ και μόνο όταν υπάρχει πραγματικός λόγος. Σε γενικές γραμμές ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

• Προτιμήστε τα αναλγητικά που είναι σε υγρή μορφή, ή αναβράζοντα. Το σώμα σας τα απορροφά γρηγορότερα από ό,τι τα χάπια.
• Πάρτε παυσίπονα αμέσως μόλις αισθανθείτε πόνο. Είναι πιο πιθανό να τον νικήσετε με μικρότερη δόση φαρμάκου.
• Αποφύγετε φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη ή πολλαπλά συστατικά. Αυτά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους. Αυτό είναι τι συμβαίνει όταν παίρνετε φάρμακα πάρα πολύ συχνά ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επιδεινώσετε την κατάστασή σας, όχι να την βελτιώσετε.

Πηγή: iatropedia.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search