ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Έρευνα: Οι 10 επαγγελματικοί κλάδοι που υποφέρουν από στρες

Eρευνα στις ΗΠΑ δημοσίευσε για άλλη μια χρονιά μια λίστα με τα επαγγέλματα που προκαλούν έντονο στρες σε όσους τα εξασκούν.
Αν υπάρχει ένα κοινό σύμπτωμα από το οποίο πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος, αυτό είναι το άγχος, το λεγόμενο στρες. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά φαίνεται πως όσο επιταχύνονται οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε καθημερινά, τόσο το στρες μοιάζει να πολλαπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο η αμερικανική ιστοσελίδα CarreerCast.com, υπάρχουν 11 στρεσογόνοι παράγοντες οι οποίοι και καθορίζουν τα επίπεδα του άγχους σε κάθε επάγγελμα.

Ανάμεσά τους θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις υπερωρίες, τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, την φυσική καταπόνηση και φυσικά τους κινδύνους που μπορεί να συνοδεύουν κάθε επάγγελμα. Κάθε ένας από τους παράγοντες αυτούς έχει διαβαθμίσεις και συγκεκριμένη βαθμολογία, που προσθέτει στο επίπεδο του στρες για κάθε επάγγελμα.

Σύμφωνα με τη λίστα της έρευνας, είναι προφανές πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, ωστόσο θα εκπλαγείτε αν δείτε ποια επαγγέλματα συμπληρώνουν την δεκάδα.

Τα επαγγέλματα με το περισσότερο στρες για το 2019, σύμφωνα με την έρευνα

Αν και η έρευνα δεν είναι επιστημονική, στηρίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες που δίνουν μια μεθοδολογία. Σε κάθε περίπτωση, με βάση την έρευνα του αμερικανικού site, τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα είναι τα εξής:

    Στρατιωτικός
    Πυροσβέστης
    Πιλότος πολιτικής αεροπορίας
    Αστυνομικός
    Ρεπόρτερ – Τηλεόραση/Ραδιόφωνο
    Διοργανωτής εκδηλώσεων
    Δημοσιογράφος στον Τύπο
    Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
    Διευθυντικές θέσεις /Θέσει ευθύνης σε μια εταιρία
    Ταξιτζής

Έρευνα: Τα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες

Στην ίδια ιστοσελίδα και με την ίδια ακριβώς μέθοδο, η έρευνα κατήρτησε τη λίστα με τα επαγγέλματα, που στον αντίποδα των παραπάνω, προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία σε όσους τα εξασκούν. Οι δουλειές που όσοι βρίσκονται σε αυτές, δεν νιώθουν το άγχος και το στρες να τους πιέζουν.

    Ακτινογράφος
    Κομμωτής
    Καθηγητής Πανεπιστημίου
    Διοικητικό προσωπικό στον κλάδο της Υγείας
    Κοσμηματοπώλης
    Αναλυτής ερευνών
    Βοηθός Φαρμακοποιού
    Μασέρ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search