ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Στις αποθήκες τα εμβόλια της J&J – Τι θα αποφασίσει η Επιτροπή Εμβολιασμών

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα από 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών. Πιο πειθαρχημένοι οι πολίτες στις ηλικίες 75-79 με μόλις 2 στους δέκα να απέχουν. Ακολουθούν οι ηλιακές ομάδες 70-74 και 65-69 με ποσοστό αποχής 30% και 31%. Πρώτοι στην αποχή οι 60-64 ετών, με 4 στους δέκα να μην έχουν κάνει εμβόλιο.

Ποιοι… απέχουν;

Ηλικίας 75-79 απέχει το 23% από τους εμβολιασμούς. Στις ηλικίες 70-74 το 30%, στις ηλικίες 65-69 το 31% και στις 60-64 το 41%. «Θα πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός καθώς δεν πρόκειται να απαλλαγούμε αν δεν εμβολιαστούμε» τονίζει ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Η Ελλάδα αποφασίζει για το J&J

Η «τακτική AstraZeneca» ακολουθείται όπως φαίνεται και με το εμβόλιο της Johnson& Johnson με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να ανακοινώνει χτες πως τα περιστατικά θρόμβωσης ναι μεν είναι υπαρκτά αλλά σπάνια. Κάθε ευρωπαϊκό κράτος, όπως και με το AstraZeneca, αναμένεται να χαράξει τη δική του εμβολιαστική γραμμή. Ασφαλές και αποτελεσματικό και το εμβόλιο της Johnson&Johnson, αναφέρει από πλευράς του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Γ. Παπαζήσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με το εάν και πώς θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας με τις δόσεις της Johnson & Johnson, που παραμένουν στο ψυγείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα θα αρχίσουν λίγο μετά το Πάσχα καθώς, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δημιουργηθεί νέο λογισμικό που θα προγραμματίζει τα ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

 

«Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ

Μετά το πράσινο φως που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη χρήση του εμβολίου της Johnson&Johnson, ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν την έναρξη της χρήσης των δόσεων του εμβολίου που έχουν ήδη παραλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από την Ολλανδία όπου το εμβόλιο άρχισε να χορηγείται από σήμερα. Ακολούθησε η Ισπανία. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να εντάξουμε άλλο ένα εμβόλιο, το Janssen, έτσι ώστε να το χορηγήσουμε σε όλους τους πολίτες της χώρας, δήλωσε η Καρολίνα Νταρίας, η Υπουργός Υγείας Ισπανίας. Μεταξύ των χωρών που θα αρχίσουν άμεσα την χρήση του μονοδοσικού εμβολίου είναι η Δανία η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την οριστική παύση της χρήσης του εμβολίου της Astrazeneca αλλά και η Γαλλία η οποία θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς την ερχόμενη εβδομάδα.

 

«Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει το εμβόλιο»

Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να μην γίνει το εμβόλιο του J&J. Οι παρενέργειες είναι γνωστές και απειροελάχιστες και είναι ίδιες με αυτές του AstraZeneca, είπε στο Live News o Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών. Συνεπώς, όπως συμπεριφέρεται κανείς στο εμβόλιο της AstraZeneca θα συμπεριφέρεται και στο J&J, εξήγησε. Σύμφωνα με εκτίμηση του ίδιου είναι ένα σχετικά ακίνδυνο εμβόλιο και θα μπορούν να τον κάνουν όλοι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search