ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Για πιθανές σπάνιες θρομβώσεις προειδοποιεί ο EMA

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε το «πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου, ωστόσο διαπίστωσε πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και «πολύ σπάνιων» θρομβώσεων. Ο ΕΜΑ προτείνει να αναγράφονται σχετικές προειδοποιήσεις στις πληροφορίες για το εμβόλιο της εταιρείας, ωστόσο προτείνει να συνεχιστεί η χορήγησή του.

Η εμφάνιση αυτών των σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα θα πρέπει να θεωρηθεί ως «πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου», αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Ωστόσο ο ΕΜΑ εξακολουθεί να υπογραμμίζει πως τα οφέλη του εμβολίου της εταιρείας υπερτερούν των κινδύνων των παρενεργειών.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίασή της Τρίτης, η επιτροπή ασφάλειας του EMA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια προειδοποίηση σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο COVID-19 Janssen.

Η επιτροπή έλαβε υπόψη όλα τα διαθέσιμα προς το παρόν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ αναφορών στις ΗΠΑ για σοβαρές περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος που σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, ένα από τα οποία μάλιστα είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα.  Από τις 13 Απριλίου 2021, περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα είχαν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο στις ΗΠΑ.  Όλες οι περιπτώσεις θρομβώσεων αφορούν σε άτομα κάτω των 60 ετών, ενώ κατά κύριο λόγο είναι γυναίκες. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία όμως, συγκεκριμένοι παράγοντες που αυξάνουν τους κινδύνους από τον εμβολιασμό δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η επιτροπή σημειώνει πως οι θρόμβοι αίματος εμφανίστηκαν κυρίως σε ασυνήθιστα σημεία όπως σε φλέβες στον εγκέφαλο (θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου, CVST) και στην κοιλιά (θρόμβωση σπληνικής φλέβας) και στις αρτηρίες, μαζί με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και μερικές φορές αιμορραγία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search