ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Νεφρική ανεπάρκεια: Αυτά είναι τα επικίνδυνα σημάδια

Οι νεφροί σας είναι δύο όργανα σε σχήμα φασολιού, το καθένα περίπου στο μέγεθος της γροθιάς σας. Βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πλάτης σας, ακριβώς κάτω από το θώρακα. Μέσα σε κάθε νεφρό περίπου ένα εκατομμύριο μικροσκοπικές δομές, που ονομάζονται νεφρώνες, φιλτράρουν διαρκώς το αίμα που κυλάει στις φλέβες σας.

Πώς ακριβώς προκαλείται, όμως, η νεφρική ανεπάρκεια; Οι νεφρώνες αφαιρούν τα απόβλητα και το επιπλέον νερό, το οποίο αποβάλλεται από τον οργανισμό με τα ούρα. Οι περισσότερες ασθένειες των νεφρών αφορούν βλάβες στους νεφρώνες.

Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν γενετικά προβλήματα, τραυματισμούς, ή κάποια φαρμακευτική αγωγή. Τα άτομα που έχουν διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, ή ένα στενό μέλος της οικογένειας με νεφρική νόσο, διατρέχουν και αυξημένο κίνδυνο για πρόβλημα στα νεφρά.

Eάν οι νεφροί δεν λειτουργούν σωστά, τότε τα επιβλαβή απόβλητα θα συσσωρευθούν στο σώμα σας. Η αρτηριακή σας πίεση θα αυξηθεί. Το σώμα σας μπορεί να διατηρήσει το πλεονάζον υγρό και να μην παράγετε, πλέον, αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτό ονομάζεται νεφρική ανεπάρκεια.

Νεφρική ανεπάρκεια: Συμπτώματα

    Κατακράτηση υγρών
    Κόπωση
    Αίμα στα κόπρανα
    Δύσπνοια
    Υψηλή πίεση του αίματος
    Ναυτία
    Υπνηλία
    Μελανιές που δημιουργούνται “με το παραμικρό”

Αλλαγές στην ούρηση, όπως η μειωμένη, ή η υπερβολική ή η πλήρη έλλειψη της παραγωγής ούρων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν παρουσιάζετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα ΔΕΝ σημαίνει ότι έχετε νεφρική ανεπάρκεια. Η παραπάνω λίστα συμπτωμάτων πρέπει να χρησιμοποιείται απλά και μόνο «ενδεικτικά». Μόνο η υπεύθυνη διάγνωση από έναν γιατρό μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την πιθανότητα να έχετε κάποιο νόσημα.

Πηγή: iatropedia.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να κάνει σερί νικών και επέστρεψε στις γκέλες με το 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι στο "Ολντ Τράφορντ" για την 35η αγωνιστική της Premier League, με συ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλάχ στο 82ο λεπτό της ισόπαλης αναμέτρησης (2-2) ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ, με τους δύο τους να έχουν έντονο διάλογ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησε εν πλώ απο τον Πειραιά πάνω στο ιστιοφόρο Belem η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ιστορικό ιστιοφόρο αναμένεται στις 8 Μαϊου στην Μασσαλία, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο, με μια οδηγό να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καρφώνεται σε είσοδο κτιρίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του νοσοκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search