ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ξηρό δέρμα τον χειμώνα: 5 λύσεις πέρα από την κρέμα χεριών

Κάθε φορά που φυσάει ο κρύος άνεμος τον χειμώνα, αφαιρεί και κάποιο ποσοστό υγρασίας από το δέρμα μας. Οι κρέμες χεριών και προσώπου, σίγουρα κάνουν καλό, αλλά είναι ουσιαστικά μια θεραπεία για το ξηρό δέρμα και όχι πρόληψη.


Το ξηρό δέρμα τον χειμώνα είναι κάτι που εκτός από να αντιμετωπιστεί, μπορεί και να προληφθεί.

Δείτε 5 εύκολες λύσεις γι' αυτό:

    Αλλαγή στο... ντους: Το καυτό νερό και τα μεγάλα σε διάρκεια ντους αφαιρούν τα έλαια από το δέρμα σας. Μπορείτε, επομένως, να δείτε μια βελτίωση, αν περιορίσετε την χρονική διάρκεια του μπάνιου και αν χρησιμοποιείτε νερό που είναι απλά ζεστό και όχι καυτό. Επίσης, αν βάζετε ενυδατική κρέμα, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό, αυτό θα βοηθήσει να "παγιδεύσετε" υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.
    Πείτε "όχι" στα πρόσθετα αρώματα: Πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες και αποσμητικά, είναι αρωματικά, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Τα πρόσθετα αρώματα στα προϊόντα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν το ξηρό δέρμα. Ως εναλλακτική, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως μέλι και βανίλια, ή και προϊόντα με βούτυρα από καρπούς, όπως το κακάο και το καριτέ.
    Πείτε "ναι" στην βιταμίνη Ε: Αυτή η βιταμίνη έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του δέρματος από τον ήλιο, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Είναι προτιμότερο να την εφαρμόζετε το βράδυ, επειδή είναι παχιά και λιπαρή βιταμίνη. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να αγοράσετε μια κρέμα χεριών που να περιέχει βιταμίνη E. Μπορείτε ακόμα και να δαγκώσετε ελαφρά μια κάψουλα βιταμίνης Ε για να απελευθερώσει το υγρό και να το επαλείψετε άμεσα σε ερεθισμένες περιοχές.
    Ντυθείτε καλά: Όσο περισσότερο δέρμα έχετε καλυμμένο, όταν βγαίνετε έξω, τόσο το καλύτερο. Ο κρύος καιρός τον χειμώνα είναι μία από τις βασικές αιτίες του ξηρού δέρματος. Φορέστε κασκόλ, σκούφο και γάντια λοιπόν!
    Διατροφή: Το τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο υγρασίας του δέρματός σας. Στον κατάλογο των τροφίμων που μπορούν να ανακουφίσουν το ξηρό δέρμα είναι τα ψάρια, το αβοκάντο και οι γλυκοπατάτες.


πηγή: iatropedia.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι βίαιες εικόνες κατακλύζουν πλέον κάθε μέσο και η έκθεση των παιδιών σε αυτές μοιάζει αναπόφευκτη. Πόσο επηρεάζουν τελικά την ψυχοσύνθεση των παιδιών; Η Δρ. Robin Gurwitch, . . .
LIFE STYLE

Ο Βασίλης Μίχας βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Κυριακής 17/3 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγωγή του και την αμη . . .
LIFE STYLE

Την Μαρκέλλα Γιαννάτου φιλοξένησε η Ναταλία Γερμανού στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, το Σάββατο, με αφορμή τόσο τα τηλεοπτικά όσο και τα θεατρικά της σχέδια . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  καλεί σε ακρόαση επαγγελματίεςγυναίκες-ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρικήπαραγωγή του Άρματος Θέσπιδος Ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search