ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το Remdesivir έλαβε την πλήρη έγκριση του FDA ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Το αντιιικό φάρμακο Remdesivir ως θεραπεία του κορωνοϊού ενέκρινε πλήρως το FDA.

Το Remdesivir, που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences, έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από το FDA τον Μάιο, το οποίο επέτρεψε στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να χορηγούν το φάρμακο σε ασθενείς με COVID-19.

«Από την αρχή της πανδημίας της COVID-19, η Gilead έχει εργαστεί αδιάκοπα για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων σε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gilead, Daniel O’Day, στο CNBC.

«Είναι απίστευτο που είμαστε σε θέση σήμερα, λιγότερο από έναν χρόνο από τις πρώτες αναφορές περιστατικών για τη νόσο που είναι τώρα γνωστή ως COVID-19, να έχουμε μια εγκεκριμένη από το FDA θεραπεία στις ΗΠΑ, που είναι διαθέσιμη για όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια παγκόσμια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διαπίστωσε ότι το Remdesivir δεν βοήθησε τους ασθενείς να ζήσουν ή ακόμη και να ανακάμψουν γρηγορότερα, ωστόσο μια μελέτη των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το φάρμακο μείωσε τον χρόνο ανάρρωσης για ορισμένους ασθενείς κατά περίπου ένα τρίτο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search