ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Κοροναϊός : Ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του κάθε 16 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Reuters

Περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι πεθαίνουν από κοροναϊό σε όλο τον κόσμο κάθε 24 ώρες, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, με βάση τους μέσους όρους Σεπτεμβρίου.

 

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 226 άτομα την ώρα ή ένα άτομο κάθε 16 δευτερόλεπτα.

 

 

To Reuters, μάλιστα, έχει φτιάξει μια καταπληκτική ιστοσελίδα όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας. Κάνοντας scroll down μπορεί κάποιος να δει πόσα άτομα χάνουν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο, ενώ ένα χρονόμετρο υπενθυμίζει ότι κάθε 16 δευτερόλεπτα χάνεται ένας συνάνθρωπός μας από τον κοροναϊό. 

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο στο χρόνο που απαιτείται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου 90 λεπτών, 340 άτομα χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο.

 

Το δημοσίευμα του Reuters έρχεται μία ημέρα αφότου οι θάνατοι από την πανδημία ξεπέρασαν το 1 εκατ., καθώς το ποσοστό έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και τα κρούσματα επίσης σε αρκετές χώρες. Πρόκειται για μια ζοφερή στατιστική σε μια πανδημία η οποία έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια οικονομία, έχει υπερφορτώσει τα συστήματα υγείας και έχει αλλάξει τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι.

 

Το αναπνευστικό νόσημα που προκαλεί ο νέος κοροναϊός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους, αν και ανάμεσα στα πάνω από 1 εκατομμύριο θύματα και πάνω από 32 εκατ. κρούσματα του ιού βρίσκονται και ενήλικες και παιδιά.

 

«Ο κόσμος μας έχει φτάσει σε ένα οδυνηρό ορόσημο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

 

«Είναι ένα παράλογο νούμερο. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε την κάθε ζωή. Ήταν πατέρες και μητέρες, σύζυγοι, αδελφοί και αδελφές, φίλοι και συνάδελφοι», συμπλήρωσε

 

Χρειάστηκαν μόλις 3 μήνες για να διπλασιαστούν οι θάνατοι από τον κορoναϊό από μισό εκατομμύριο, ένα ποσοστό θανάτων μετά τον πρώτο που καταγράφηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου.

 

ΠΟΥ: «Ποτέ δεν είναι πολύ αργά»

«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων»: αυτό το μήνυμα ελπίδας έστειλε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τη στιγμή που ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και μολύνει δύο εκατομμύρια την εβδομάδα.

 

«Το πιο σημαντικό δίδαγμα είναι πάντα το ίδιο: όποιο κι αν είναι το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η επιδημία σε μια χώρα, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων», γράφει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search