ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Διπλή απειλή : Κορωνοϊός και εποχική γρίπη ενδέχεται να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ξεκινούν τον εμβολιασμό για τη γρίπη νωρίτερα φέτος, παραγγέλνουν επιπλέον εμβόλια και σκοπεύουν να αυξήσουν τα τεστ που ελέγχουν τους ασθενείς τόσο για γρίπη όσο και για κοροναϊό.

Ο εμβολιασμός για τη γρίπη έχει ξεκινήσει με ρυθμούς επείγοντος, εξαιτίας της πιθανότητας σοβαρών επιπλοκών σε άτυχους ασθενείς που θα κολλήσουν ταυτόχρονα και τους δύο ιούς.

 

Αύξηση των εμβολίων για τη γρίπη

Οι κατασκευαστές εμβολίων θα παρέχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη στις ΗΠΑ για φέτος, δυνητικά 20% περισσότερα από τα συνηθισμένα, δήλωσε στο Reuters ο Λ.Τζ. Ταν, επικεφαλής στρατηγικής της Ένωσης Δράσης για τον Εμβολιασμό, μιας ΜΚΟ υπέρ των εμβολίων.

 

Το CVS Health Corp αναμένει να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό εμβολίων που παρέχει σε περίπου 18 εκατ. άτομα και το Walgreens Boots Alliance Inc (WBA.O) δημιουργεί απόθεμα επιπλέον εμβολίων, δήλωσαν οι εταιρείες στο Reuters.

 

Η κατασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων AstraZeneca Plc (AZN.L) ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρώτη εισαγωγή του εμβολίου της FluMist στις ΗΠΑ και ανέφερε ότι έχει αυξήσει την παραγωγή δόσεων για τις ΗΠΑ κατά περισσότερο από 25%.

 

Η περιορισμένη ανοσία στη γρίπη θα μπορούσε επίσης να επιβαρύνει και τη δυνατότητα των ΗΠΑ να κάνουν τεστ κοροναϊού. Η χώρα εξακολουθεί να μην έχει αγγίξει το στόχο των 6 – 10 εκατ. τεστ την ημέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

 

«Αν μπορέσουμε να αποκλείσουμε το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο οι άνθρωποι να έχουν συμπτώματα και να αναρωτιούνται αν είναι γρίπη ή κοροναϊός, η ζήτηση για τεστ κοροναϊού μπορεί να μειωθεί», δήλωσε στο Reuters ο Γενικός Διευθυντής του CVS, Λάρι Μέρλο.

 

Ο Μέρλο πρόσθεσε ότι το CVS προσπαθεί να εξασφαλίσει τεστ που θα εξετάζουν ταυτόχρονα και για τους δύο ιούς.

Οι ίδιοι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό, δηλαδή οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, είναι πιο ευάλωτοι και στη γρίπη, τόνισε ο Ταν.

 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κοροναϊό μειώνουν και το ρυθμό μετάδοσης της γρίπης, σύμφωνα με το CDC, πράγμα που σημαίνει ότι η συνέχιση των μέτρων για τον κοροναϊό ενδέχεται να περιορίσει και την εξάπλωση της γρίπης.

 

Νωρίτερα φέτος τα εμβόλια

Ωστόσο, οι προσπάθειες ανοσοποίησης των ασθενών για τη γρίπη περιπλέκονται από την ανάγκη προστασίας ασθενών και επαγγελματιών υγείας από τον κοροναϊό.

 

«Αν ένας ασθενής έχει πυρετό ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με ασθένεια, θα παραπεμφθεί στον πάροχο υγείας του και το εμβόλιο θα αναβληθεί», εξηγεί στο Reuters εκπρόσωπος της Walgreens.

 

Το CVS σκοπεύει να ξεκινήσει νωρίτερα τους εμβολιασμούς – πιθανώς μέχρι το τέλος του μήνα – για να έχει επιπλέον χρόνο να προετοιμαστεί για τη φετινή εποχική γρίπη που συνήθως ξεκινά γύρω στον Οκτώβριο.

 

Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος ο υπερβολικά πρόωρος εμβολιασμός για τη γρίπη να αφήσει εκτεθειμένους τους ασθενείς αργότερα τον χειμώνα, αν η δράση του εμβολίου ατονήσει.

 

Άλλοι γιατροί ξεκινούν επίσης από αυτό το μήνα, αν και θα χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να κατορθώσουν να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό, τονίζει ο Ταν.

 

Το εμβόλιο της γρίπης «επανέρχεται στην αγορά κατά τη διάρκεια των μηνών, επομένως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα το αναζητούν και μετά τα τέλη Νοέμβρη», συνεχίζει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search